dimecres, 30 de maig del 2018

La vida de Sthephen Hawking


Va néixer el 8 de gener de 1942, a Oxford, Regne Unit. Quan tenia 21 anys els metges li van diagnosticar l'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) i li van dir que li quedava un any o dos de vida. Amb aquesta malaltia li costava comunicar-se i es va quedar completament paralitzat , li van posar un aparell generador de veu per poder-se comunicar.

Va estudiar a la Universitat d' Oxford la carrera de ciències naturals i es va especialitzar en física, també donava conferències a la gent. Va aconseguir una beca, una vegada en el University College. Posteriorment va ingressar en la universitat de Cambridge per estudiar física tècnica. Ha publicat nombrosos treballs sobre cosmologia.

Ell es va casar dues vegades. El seu primer matrimoni no li va anar bé del tot, es va divorciar i després la seva malaltia va anar avançant cada vegada més fins que va trobar una altra dona, es van casar i ell ja hi era a la cadira de rodes.

Va morir el 14 de març de l'any 2018 als 76 anys.

Sthephen fent una conferencia

Sthephen, de jove
La meva opinió personal: Per a mi és un home que ha lluitat per la seva vida. Ha sigut fort i sempre ha tirat cap endavant. Per a mi aquest home és un exemple per la gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada