dijous, 8 de juny del 2017

El 'Spinner' i la seva utilitat

  • El ’spinner’ és una petita joguina amb un rodament central que serveix per fer-lo girar a una gran velocitat i per un temps prolongat.

  • Els 'Fidget Spinner' existeixen des de fa anys per reduir l'estrès. Originalment, es van dissenyar per ajudar els nens amb autisme o trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat. En països com EUA o Regne Unit les baldufes de mà s'han comercialitzat com a eines d'ajuda per a pacients amb autisme , dèficit d d’atenció, estrés, ansietat o depressió. Tot i que no hi ha estudis concloents, sembla que aquesta joguina pot ajudar a reduir l'ansietat i a augmentar la capacitat de concentració.

  • El 1993, Catherine Hettinger va patentar aquesta joguina que havia inventat i construït per entretenir la seva filla de 7 anys. El 2005, Hettinger va perdre la patent en deixar de pagar els 400$ que se li demanaven pels drets de renovació. Un parell de dècades després, però, l'invent s'ha fet molt popular i es venen milions d'unitats a tot el món. La seva gran popularitat entre els i les escolars ha fet que en alguns col·legis s'hagin arribat a prohibir ja que es considera que distreuen l'alumnat.

  • Però com tot joguina que es popularitza, la controvèrsia ha arribat els col·legis. N'hi ha que veuen els 'Spinner' com un producte que ajuda a millorar la concentració dels nens, mentre que altres el consideren un element de distracció a classe. Per això, alguns col·legis dels EUA i el Regne Unit volen prohibir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada