dilluns, 4 de juny del 2018

Amanda Todd


Amanda Todd era una noia canadenca, va néixer l'any 27 de novembre de 1996 i va morir 10 octubre de 2012. L’Amanda era estudiant i anava a cinquè grau a un institut canadenc.

La història de l'Amanda és aquesta: Va ser atacada per un adult que es va fer passar per un noi del seu curs, li va dir a la noia que es treiés la roba per la càmera web, ell li va fer fotos i les va penjar a Facebook. En la foto de perfil va posar la foto dels seus pits. La gent es reia i va ser assetjada.

L'Amanda es va canviar de centre vàries vegades fins que un any després va consumir drogues perquè tenia depressió però ho va augmentar més.

Va tenir contacte amb un antic company i el noi li va dir que volia estar amb ella. Ella ja sabia que tenia xicota però va accedir. Un dia va sortir del centre i es van presentar l'ex-xicota del noi i moltes noies i nois més. L'ex-xicota li va pegar, també les seves amigues. La gent gravava com la pegaven. Es va tirar al terra, el seu pare una estona després la va trobar entre en uns matolls.

Després d'això, l'Amanda volia morir i es va prendre lleixiu. No ho va aconseguir i la gent feia comentaris com: "la pròxima pren un lleixiu diferent, tant de bo que et moris".

L´Amanda al poc temps va gravar un vídeo en el que ho explica tot. Després de pujar el vídeo es va suïcidar!



Cada cop hi ha més gent que ajuda en aquest temes. No hi ha tants com abans però encara hi ha.

COM PODEM AJUDAR?

1- No fer cap tipus de fotos, vídeos… per la càmera web, ni en públic.

2- No accedir a les drogues ni a cap tipus de coses tòxiques.

3- Avisar ràpidament al teu tutor legal, a la policia, a un familiar…

4- Posar denúncia ràpidament per a que no vagi a més.

La meva opinió és que no ens hem de fiar de la gent perquè a vegades pot ser molt dolenta. I hem d'ajudar-nos entre tots.



https://es.teatrebarcelona.com/espectaculo/amanda-t-inspirada-historia-damanda-todd

FI!

Fet per: JONATHAN URRESTARAZU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada