divendres, 1 de juny del 2018

CIBERBULLYING ALS ADOLESCENTS


En aquest reportatge parlarem sobre el ciberullying entre adolescents d’avui en dia, sobre el perills de fer un mal ús de les xarxes socials, i també veurem com fan alguns adolescents per assetjar a d’altres adolescents per internet.


QUÈ PASSA AMB ELS ADOLESCENTS, QUÈ FAN MALAMENT?

De vegades, els adolescents participen en xarxes socials falsificant les dades sobre la seva edat. En aquests entorns poden conèixer persones no adequades.

A les xarxes socials és fàcil crear un perfil amb dades personals falses. Si els adolescents es relacionen amb persones desconegudes poden ser enganyats.

Quan comparteixen informació a Internet perden el control sobre aquesta informació perquè no poden saber a quanta gent arribarà i tampoc la poden “eliminar”.

Molts adolescents no gestionen bé els permisos i autoritzacions perquè altres usuaris vegin les seves dades, fotos, comentaris... i perden totalment la seva privacitat.


COM FAN ELS ADOLESCENTS PER ASSETJAR A ALTRES ADOLESCENTS?

És molt fàcil com ho fan, es creen un compte fals a Instagram, Facebook, Twitter o altres xarxes socials, es fan passar per altres persones per poder aconseguir fotos íntimes de la persona, també fan grups per assetjar a altres persones. Aquí us deixo una imatge d'un exemple:





INCREÏBLE!! HI HA UNA WEB PER ASSETJAR

Això ha arribat tan lluny fins al punt de crear una web per assetjar a altres persones (web "Apaleador"). Tracta sobre assetjar a una persona i que milers de persones ho facin dia a dia, en conclusió... és un patiment que és molt difícil de parar.

I PER ACABAR, LA MEVA OPINIÓ:

Jo crec que això s'hauria d'acabar. Tots som iguals i tenim els mateixos drets. La meva recomanació es que quan et passi alguna cosa ho has de dir als teus pares, per no fer que es propagui més.

I això ha sigut el meu reportatge, espero que us hagi agradat.


      

Sergi Saez
INS LES AIMERIGUES


*TOTA LA INFORMACIÓ HA SIGUT TRETA DE LA VIQUIPÈDIA I ALTRES PAGINES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada